Ovnsbakt laks

En lettvint og smakfull rett, som ikke tar lang tid å lage. Skal du ha selskap er dette en rett som er lett å klargjøre på forhånd.

Laksefilet med baconstsaus Fiskegryte med reker
lett
Lettvint og smakfullt
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
800 g skinnfri laksefilet
1 ss smør
2 stk sitron
2 dl crème fraîche orginal, 35 %

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen 175 °C.
  2. Skjær fileten i 8 like store stykker. Legg stykkene i en smurt ildfast form og strø over litt salt. 
  3. Del sitronen på langs. Skjær den ene halvdelene i skiver og legg dem mellom laksestykkene. Riv skallet av den andre halvdelen og dryss sitronskall og grovhakket persille over fisken.
  4. Ha ca 1 ss crème fraîche på hvert laksestykke.
  5. Sett forme på øverste rille i ovnen og stek i ca 15 minutter, til fisken er gjennomstekt.
  6. Server gjerne lakseretten med en salat og couscous.
    Ernæringsrådgiverens tips

    Visste du laks er en kilde til vitamin D, og at melk og meieriprodukter er en kilde til kalsium? Vitamin D er blant annet viktig for å kunne ta opp kalsium i kroppen, og dermed sikre at vi kan kunne bygge og vedlikeholde et sterkt skjelett.