Rakfisk med eple- og løkkrem

I tidlig november holdes det Rakfiskfestival i Valdres og arrangementet har vært et årlig innslag siden 1990-tallet. Tradisjonelt sett spises gjerne rakfisken sammen med poteter, lefser og akevitt, men det er også rom for kreativitet slik som denne oppskriften Bon appétit!

Torsk og pinnekjøtt Fiskegrateng
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
2 ss seterrømme
2 ss majones
1 ss grov sennep
½ stk sitron , saft
½ stk rødløk
2 stk grønt eple
1 ss frisk gressløk
1 ss frisk timian
100 g rakfisk per person

Fremgangsmåte

  1. Finhakk rødløk, gressløk og timian og skjær og skjær eple i biter. 
  2. Ha grønnsakene og urtene i en bolle og bland inn seterrømme, majones, sennep og sitron. 
  3. Anrett eple- og løkkremen på en tallerken sammen med rakfisken.
  4. Lag gjerne en god salat med friske urter og server med flatbrød.

I samarbeid med Restaurant Lian ved Inge Johnsen.