Steinbit, ostesaus og grønnsaker

Steinbit er et eksempel på at skinnet kan bedra. Denne fisken er en av havets ypperste og mest ettertraktede delikatesser.

Fiskegryte Torsk og pinnekjøtt
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
100 g kremost med urter eller gressløk
½ ts salt
1 krm pepper
800 g steinbitfilet
2 stk gulrot
1 stk grønn squash
8 stk frisk sjampinjong
2 ss smør
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele ved middels varme.
  2. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
  3. Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
  4. Tilsett kremost og salt, og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Kok opp ca 3 l vann og tilsett ½ dl salt per liter vann. Legg fiskefiletstykkene i det kokende vannet og skru ned varmen på platen når temperaturen på vannet kommer opp mot kokepunktet. La fisken trekke i vannet i ca 8 - 10 minutter.
  7. Rens og kutt gulrøttene, squashen og soppen i tynne skiver eller halvmåner.
  8. Stek grønnsakene i smør i kjele eller stekepanne ved middelsvarme til de er møre. Smak til med salt og pepper.
  9. Server fisk med stekte grønnsaker og ostekrem, og gjerne med nykokt ris eller kokte poteter.