Torskegryte med karri

Hva skal vi ha til middag i dag? Lag en deilig, enkel og god torskegryte full av gode smaker.
Enkel fiskegryte i tomatsaus Fiskekake av sei
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
2 ss smør
1 ts karri
2 stk sjalottløk
2 ss hvetemel
7 dl helmelk
1 stk fiskebuljong (terning)
500 g torskefilet
80 g purre
2 stk gulrot
½ stk sitron
10 g frisk gressløk , ca 8 stilker
400 g potet

Fremgangsmåte

  1. Finhakk sjarlottløk og skjær purre og gulrot i tynne strimler. 
  2. Smelt smøret i en kjele, ha i karri og oppkuttet sjalottløk.
  3. Stek løken lett til den blir gyllen. Strø over hvetemel og bland alt godt sammen.
  4. Spe med melk litt om gangen, kok opp mellom hver gang under stadig omrøring.
  5. Tilsett en buljongterning, og la den oppløses i sausen. 
  6. Skjær torsken i stykker og tilsett fisken i sausen sammen med gulrot og purre. 
  7. La alt trekke 7-10 minutter.
  8. Pynt med sitronskive og gressløkstilker og servèr med kokte poteter.