Urtefisk

middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
600 g seifilet eller annen fisk
1 dl frisk basilikum eller andre urter, finhakket
2 dl purre , finstrimlet
1 ts salt
½ ts pepper
2 båt hvitløk
2 dl matfløte
Gratinering:
100 g hvitost , gjerne Jarlsberg eller Vellagret Norvegia, revet

Fremgangsmåte

Til denne retten kan du bruke fersk eller frossen fisk.

Tin den frosne fisken litt, slik at den kan deles i serveringsstykker. Bruker du fersk fisk, deler du den i porsjonsstykker og legger dem i en ildfast form.

Hakk urtene grovt. Bruk de sortene du liker best selv. Basilikum gir god smak.

Forvell purren i vann i 2 - 3 minutter, hell av vannet og fordel purren over fisken. Dryss på salt og pepper. Press hvitløken eller hakk den fint, og bland den i fløten. Hell fløten i formen og dryss revet ost på toppen.

Stek retten på 200 °C i ca 40 minutter og server den med poteter eller brød til.

Tips:Dersom du bruker melk istedenfor fløte, må du tilsette litt maisennamel, så sausen ikke blir for tynn.