Urtemarinert kveitefilet

Lyst til å overraske med et skikkelig gourmet-måltid? Ta bør du prøve denne oppskriften!
Urtefisk Fiskegryte
vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
1 kg kveite i skiver , renskåret filet uten skinn og ben
1 dl sukker
½ dl salt
1 ss malt hvit pepper
1 dl frisk basilikum eller andre urter, finhakket
saft av ½ stk lime
1 dl vermouth , f eks Noilly Prat
Gul saus:
2 stk gul paprika
1 beger fruktyoghurt med sitron
3 ss meierismør , smeltet
smak til med sukker, salt, pepper og vermut
Grønn saus:
2 dl frisk basilikum
30 g Kremost av geitemelk med dill (f.eks. snøfrisk)
smak til med salt og pepper
pynt med salat og rødvinsyltet rødløk

Fremgangsmåte

Tørk fisken godt og pass på at alle bein er fjernet. Bland sammen sukker, salt og pepper, og gni fisken godt inn med dette.

Fordel hakkede urter i bunnen av en form. Legg på fisken og dryss over resten av salt/sukker-blandingen, så ikke fisken tørker inn. Slå over en blanding av lime og tørr vermut (Noilly Prat). Dekk formen med plastfilm og la den stå i kjøleskapet ca 3 døgn. Snu fisken av og til.

Skjær den gravede fisken i tynne skiver og legg disse på tallerken.

Gul sausBak paprika i stekeovnen på 250 °C i ca 10 minutter. Ta av skinnet og rens for steiner. Kjør paprika til mos i foodprosessor sammen med yoghurt og smør. Smak til med sukker, salt, pepper og vermut (kan droppes).Grønn sausKjør basilikum til puré i foodprosessor sammen med snøfriskost. Smak til med salt og pepper.

Legg sausene pent rundt og litt over fisken, og pynt med salat og syltet rødløk.