Hot kalkungryte med spinat

Kalkunkjøtt er noe man tidligere bare kunne kjøpe rundt nyttår. Nå er denne deilige råvaren tilgjengelig i de fleste butikker, hele året. Og kalkun er ypperlig i en gryte.

Surstek av elg Kalkunrullade
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
2 stk grønn chili
2 båt hvitløk
3 stk vårløk
3 ss smør
1 beger crème fraîche orginal, 35 %
100 g frisk spinat
1 ts sitronpepper
1 ts salt
1 krm pepper
750 g kalkunfilet

Fremgangsmåte

  1. Fjern frøene i chilien og hakk den opp sammen med hviløksbåtene og skjær vårløken i strimler.
  2. Fres dette sammen i en panne med en liten del av smøret. Sett det til side.
  3. Skjær kalkunkjøttet i terninger.
  4. Ha kalkunkjøttet i middelsvarm stekepannen i to omganger med resten av smøret, og stek kjøttet til det er nesten gjennomstekt.
  5. Ha crème fraîche, stekt kalkunkjøtt, krydder, chiliblandingen og spinaten i en gryte og kok opp.
  6. Tilsett kalkunkjøttet og la gryten surre i ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  7. Serveres med kokt ris, gjerne villris.