Kjøttboller i kremet tomatsaus

Kjøttboller med tomatsaus er en favoritt hos mange. Kjøttboller laget fra bunnen av smaker best.

Kalkunrullade Kyllinggryte
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Kjøttboller:
2 skive brød uten skorper
1 dl lettmelk
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 ts salt
1 stk egg
½ stk løk
1 ts tørket oregano
1 krm malt muskat
1 ss potetmel
1 ss smør
Tomatsaus:
1 boks hermetiske tomater , grovhakket
3 dl lettmelk
1 stk kjøttbuljongterning
½ ts salt
1 ts sukker
2 ss tomatpuré
1 dl matfløte

Fremgangsmåte

Kjøttboller: 

  1. Kutt brødskivene i terninger og ha de i melken. La det trekke i et par minutter.
  2. Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en foodprosessor og kjør til alt er godt blandet.
  3. Form massen til små kjøttboller.
  4. Varm smør i en stekepanne og stek bollene på middels varme til de er gyldne.

    Kremet tomatsaus:

  5. Ha grovhakkede tomater, melk og kjøttbuljongtrening i en kjele og kok opp.
  6. Tilsett salt, sukker og tomatpuré og mos sausen til en jevn masse med en stavmikser.
  7. Tilsett matfløte og kjøttbollene.
  8. Kok opp og la det hele småkoke i 5–10 minutter.
  9. Servér med ris og kokte grønnsaker.