Viltgryte med skogsopp

Reinsdyrkjøtt er svært magert i forhold til annet rødt kjøtt og smaker kjempegodt. Finnbiff/reinskav passer utmerket til å lage viltpanne, reinsdyrpaté eller - som her - viltgryte av.

Barnas beste chili con carne Surstek av rein
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
150 g sjalottløk
200 g frisk sjampinjong eller annen skogsopp
2 ss meierismør
500 g reinsdyrskav eller finnbiff
3 dl vann
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
salt og pepper
1 dl tyttebær
1 beger kremost av geitemelk med kantarell (f.eks Snøfrisk)

Fremgangsmåte

  1. Rens løken og skjær soppen i to eller fire.
  2. Brun løk og sopp i smøret sammen med reinsdyrskavet.
  3. Hell over vann og rør inn osten. La gryten koke i ca 15 minutter.
  4. Tilsett crème fraîche og smak til med salt og pepper.
  5. Dryss over tyttebær og server gjerne med ris og lettkokt brokkoli.