Fyldig oste- og grønnsaksuppe

Suppe er nydelig høstmat og med litt kylling til blir den ekstra god og mettende.
Eplebakt kalkunkorv på potetgrateng Kylling i folie
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
3 ss smør
1 stk stor løk
1 stk stor purre
2 båt hvitløk
4 ss hvetemel
6 dl lettmelk
2 stk hønsebuljongterning
6 dl vann
3 stk gulrot
1 stk nepe
2 stilk stilkselleri (stangselleri)
1 stk stor potet
3 dl matfløte (evt crème fraîche, 18%)
300 g revet cheddar (evt jarlsberg eller sveitser)
3 ss frisk timian , finhakket
2 stk kyllingfilet
salt og pepper
1 ss smør

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk, purre og hvitløk. 
  2. Rens og skjær gulrot, nepe, stangselleri og potet i små terninger. 
  3. Smelt smør i en stor tykkbunnet kjele ved middels varme og tilsett løk, purre og hvitløk. La det surre under hyppig omrøring i ca 5 minutter.
  4. Tilsett melet, rør godt og la det surre videre i et par minutter.
  5. Ta kjelen av varmen og tilsett melk og ferdigblandet hønsebuljong gradvis under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp suppen under omrøring.
  6. Tilsett gulrot, nepe, stangselleri og potet. Reduser varmen og la det hele småkoke under lokk til grønnsakene er møre. Rør av og til.
  7. Tilsett matfløten (evt lett crème fraîche) og revet ost, og rør til osten har smeltet. Suppen må ikke koke etter at osten er tilsatt.
  8. Tilsett finhakket timian og smak til suppen med salt og pepper.
  9. Mens suppen småkoker kan du steke kyllingfiletene. Dryss salt og pepper på filetene og stek dem i smør ved middelsvarme i stekepanne i ca 4 minutter på hver side.
  10. Øs suppen opp i boller, skjær filetene i skiver og dander oppå suppen. Dryss gjerne over litt finhakket timian.