Saftige kyllinglår i kremsaus

Herlig saftige kyllinglår, laget med en god kremet saus til.
Sprøstekte kyllingbryst Eplebakt kalkunkorv på potetgrateng
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
8 stk rå kyllinglår naturell med skinn
salt og pepper
1 ss smør
8 stk sjalottløk
12 stk frisk sjampinjong
2 stk gulrot
100 g bacon , i skiver
1 ss smør
2 ½ dl tørr hvitvin (evt alkoholfri hvitvin)
2 ½ dl hønsebuljong (utblandet)
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
4 ss frisk timian
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ss kaldt vann
salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kyllinglårene deles i to ved leddet til kyllingklubber og overlår.
  2. Delene krydres med salt og pepper. Brunes i smør ved forholdsvis sterk varme.
  3. Rens grønnsakene. Del sjalottløk og sjampinjong i to og kutt gulrøttene i fingertykke skiver.
  4. Kutt baconskivene i mindre biter.
  5. Surr det hele (både kylling, grønnsaker og bacon) i smør og tilsett hvitvin. Kok inn hvitvinen til halv mengde.
  6. Hell grønnsakene med den reduserte vinen i en ildfast form og tilsette hønsekraften. Legg de surrede kyllinglårene på toppen og dekk formen med aluminiumsfolie.
  7. Retten stekes midt i ovnen ved 200 °C i 55 minutter.
  8. Når retten er ferdig, siles kraften forsiktig over i en kjele og tilsettes crème fraîche. Kok opp og jevn sausen med maisenna utrørt i vann.
  9. Smak tilslutt til sausen med salt og pepper.
  10. Sausen kan helles tilbake over kyllinglårene eller serveres ved siden av retten.