Sprøstekte kyllingbryst

Panering kommer av det latinske ordet 'panis' som betyr brød. I denne oppskriften har vi gjort en liten vri og brukt tortillachips og kavring istedenfor brødsmuler. Sammen med lime og tacokrydder blir denne retten med andre ord litt mer eksotisk i smaken.

Kyllingform med Chevrè Saftige kyllinglår i kremsaus
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Kyllingfilet med yoghurtmix:
4 stk kyllingfilet
3 dl gresk yoghurt
3 ss frisk timian
2 båt hvitløk
1 ss brunt sukker
3 ts chilipulver
1 ts salt
½ ts pepper
Panering:
50 g tortillachips
½ dl strøkavring
60 g cheddar
2 ts tacokrydder
1 ss frisk timian
4 stk maiskolbe
1 stk lime
Dressing:
2 dl gresk yoghurt
4 ts tacokrydder
½ stk lime , saften

Fremgangsmåte

Kylling med yoghurtmix:

  1. Bank kyllingfiletene mellom plast, for å jevne ut tykkelsen.
  2. Miks sammen yoghurt, 1/3 av timianen, finhakket hvitløk, brunt sukker, chillipulver, salt og pepper.
  3. Legg kyllingfilene i yoghurtmiksen og la de marinere et døgn i kjøleskapet.

    Panering:

  4. Knus tortillachips og bland i strøkavring, revet cheddar, tacokrydder og finhakket timian.
  5. Vend de marinerte kyllingfiletene i paneringen og legg de over på en rist i en ildfast form. Dryss evt litt mer panering over før du setter de inn i ovnen.
  6. Del maiskolbene i to, pensles de med meierismør og stekes de sammen med kyllingfilene.
  7. Stekes midt i ovnen på 160 ºC i 30 minutter.

    Dressing:  

  8. Bland matyoghurt, tacokrydder og limesaft. La det stå kaldt i ½ time før servering. 
  9. Kyllingfiletene serveres med dressing, limebåter og stekte maiskolber.