Grov kjøttpudding med kålstuing

Hjemmelaget kjøttpudding og kålstuing passer utmerket som søndagsmiddag. Velbekomme!
Fylt lammestek med potetmos Middag i form
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Kjøttpudding:
1 ts salt
500 g karbonade
2 ss potetmel
1 stk egg
¼ ts pepper
¼ ts malt muskat (kan sløyfes)
4 dl lettmelk
1 boks hermetiske maiskorn (liten)
1 stk rød paprika
Kålstuing:
750 g hodekål
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl lettmelk
½ ts salt

Fremgangsmåte

Kjøttpudding:

  1. Sett stekeovnen på 180 °C. 
  2. Benytt en foodprosessor eller en kjøkkenmaskin og rør salt godt inn i karbonadedeigen til deigen blir seig.
  3. Rør inn potetmel, egg og krydder.
  4. Ha i litt melk av gangen, mens du rører godt.
  5. Rør til slutt inn mais og paprika.
  6. Ha massen i en brødform. Sett den i en dyp langpanne og fyll på vann til det dekker ca 1/3 oppover formen. Stek den i ovnen i ca 1 time.

    Kålstuing:

     
  7. Kok hodekålen knapt mør i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag.
  8. Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
  9. Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.
  10. Tilsett salt, og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Tilsett kokt avrent kål og smak til med salt og pepper.
  11. Serveres med kokte poteter.