Hjortefilet med risotto

vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
600 g kotelettkam av hjort eller annet vilt
3 ss meierismør
rødvinsrisotto:
100 g arborioris (risottoris)
2 stk sjalottløk
1 båt hvitløk
2 dl rødvin
3 dl hønsebuljong (utblandet)
Kanstanjepure:
1 boks hermetiske kastanjer eller ferske
2 dl kremfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
saus:
1 ½ dl viltkraft eller god buljong
1 ss meierismør
Tilbehør:
100 g norzola
1 pose stjerneløk
1 pose knaskerøtter
½ stk sitron , saft
1 ss meierismør
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts sukker
200 g blandet sopp
2 ss bladpersille

Fremgangsmåte

  1. La bena sitte på kammen.
  2. Stek kjøttet i godt varm panne med smør og olje til kjøttet er brunt rundt det hele.
  3. Strø på salt og pepper, og legg det inn i ovnen ved 180 grader i 10–15 minutter.

    Rødvinsrisotto:

  4. Finhakket sjalottløk og hvitløk surres sammen med risen i en kjele.
  5. Spe med rødvin og kraft litt etter litt under omrøring til risotto som ikke må bli for "grøtete".

    Kastanjepuré:

  6. Har du ferske kastanjer, bakes de i ovn ved 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter.
  7. Skjær et kryss i kastanjene før de stekes. Ta ut innmaten og kok de med fløte .
  8. Kjør dem i food processor med kniven til en jevn puré og smak til med salt og pepper.

    Saus:

  9. Bruk godt innkokt kraft, fra f.eks kraft som er kokt på avskjær og bein som er stekt i panne, evt en god buljong/fond.
  10. Tilsett løk og andre grønnsaker og la kraften trekke i mange timer til den blir konsentrert og full av god smak.
  11. Pisk ut 1 ss smør slik at sausen blir blank og fyldig.
  12. Smelt litt av blåmuggosten i sausen like før servering. Smak til.

    Tilbehør:

  13. Små gulrøtter og løk kokes litt i lettsaltet vann og deretter surres de i 1 ss smør i en panne sammen med litt presset sitronsaft, salt, pepper og en klype sukker.
  14. Stek soppen i litt smør, salt og pepper. Bland grønnsaker og sopp med hakket bladpersille.
  15. Legg ost i terninger på tallerken.
  16. Ved servering legges risotto, kastanjepuré, kjøtt og grønnsaker på tallerken og sausen helles rundt og over ostebitene.