Indrefilet av svin

Denne retten gjør hverdagsmiddagen til en fest! Ikke tar den særlig lang tid å lage heller. Unn deg noe ekstra i denne mørke tiden!

Kålrabistappe Grateng med purreløk og røkt skinke
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
600 g indrefilet av svin
3 ss meierismør
½ ts salt
½ ts pepper
250 g frisk sjampinjong
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
2 dl matfløte
2 ss konjakk (kan sløyfes)
1 ss soyasaus
1 dl vann
friske urter, f eks estragon
100 g blåmuggost

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i ca 2 cm tykke skiver.
  2. Trykk skivene lett ut med hånden og brun dem i smør i stekepannen, ca 4 minutter på hver side.
  3. Dryss på salt og pepper. La filetene hvile litt før de tas ut av pannen, men hold dem varme.
  4. Brun soppen i smør og tilsett crème fraîche, fløte, ost, konjakk og soyasaus. Kok opp mens du rører. La sausen trekke ved svak varme i 15 - 20 minutter til den er tykk og kremaktig. Rør av og til.
  5. Kok ut pannen med vann, hell utkoket i sausen og la den koke opp igjen.
  6. Server fileten i sausen eller server sausen ved siden av.
  7. En god salat med tomater og mandelpoteter vil gjøre dette til et festmåltid.