Ovnsbakt spagetti med kjøttsaus

En variant av lasagne som passer godt til lørdagskosen.
Rypebryst på eple- og byggrynsalat
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
200 g spagetti
1 stk eggehvite
2 ss smør
400 g karbonadedeig
1 stk løk
1 båt hvitløk
1 dl pastasaus/ tomatsaus
1 dl lettmelk
1 stk hønsebuljongterning
2 ts tørket oregano
2 ts tørket timian
½ stk rød paprika
2 stk tomat
2 ss bladpersille finhakket
salt og pepper
Ostesaus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl lettmelk
1 stk eggeplomme
120 g vellagret ost , revet

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  2. Kok spagettien “al dente” i en stor kjele foss-kokende, salt vann. Hell over i sil, og skyll i kaldt rennende vann. Bland inn lettpisket eggehvite.
  3. Hakk løk og hvitløk.
  4. Stek karbonadedeigen på sterk varme med halve smørmengden til den er godt brunet.
  5. Tilsett resten av smøret i en gryte og stek løken og hvitløken på middels varme til den er blank og myk.
  6. Tilsett den stekte karbonadedeigen, pastasaus, melk, buljongterning, tørket krydder, paprika og tomater kuttet i små biter i gryten. La det hele surre ved svak varme under omrøring i ca 10 minutter.
  7. Tilsett frisk finhakket persille og smak til med salt og pepper.
  8. Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel under omrøring. Spe med melken under stadig omrøring. La sausen småkoke, under omrøring, ved svak varme i ca 5 minutter.
  9. La sausen avkjøles litt og tilsett eggeplommen og revet ost.
  10. Legg spagettien i en dyp smurt ildfast form og hell over kjøttsausen. Fordel til slutt ostesausen på toppen.
  11. Stek retten i ca 40 minutter.
  12. Servér gjerne med en grønn salat og dressing.