Reinsdyrfilet med blåbærkrem

Reinsdyrfilet med blåbærkrem gir deg en ekte smak av høst. Enkelt er det også!
Rype med rømmesaus Wok med elg
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

2
300 g ytrefilet av reinsdyr
50 g persillerot
50 g sopp
50 g gul squash
50 g aspargesbønner
10 stk mandelpotet
2 stk tomat
10 g frisk estragon
Blåbærkrem;
1 dl blåbær
1 ½ dl gresk yoghurt

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen 200 °C.
  2. Stek reinsdyret litt på begge sider (2 min), la den hvile litt før du steker den i 8-10 min.
  3. Skrell og skjær persillerøttene i lange staver og del soppen i 4 biter. Vask aspargesbønnene og del squashen i halvmåner. 
  4. Stek grønnsakene i panne med litt smør eller olje.
  5. Lag blåbærkrem av gresk yoghurt og blåbærsyltetøy som du blander sammen.
  6. Skjær tomater og dander disse i bunnen på tallerken, legg på de andre grønnsakene, og tilslutt reinsdyrfileten.
  7. Damp mandelpoteter i 10-15 minutter og server de ved siden av. Legg noen estragonblader på toppen.