Rype med rømmesaus

Har du noen ryper i fryseren etter høstens jakt? Da anbefaler vi å prøve denne oppskriften. Nydelig norsk tradisjonsmat.

Hot chili Reinsdyrfilet med blåbærkrem
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
4 stk rype , brystfileter
Rømmesaus:
8 dl innkokt rypekraft
5 ss hvetemel
2 ½ dl seterrømme
1 dl gelé av rognebær
salt, pepper og sukkerkulør
125 g kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)

Fremgangsmåte

  1. Skjær pent ut brystfiletene.
  2. Legg rypeskrogene i en kjele og hell over vann så rypene er helt dekket. Kok opp og la det småkoke i ca 45 minutter. Skum godt og ta ut skrogene.
  3. La kraften koke inn til ca 8 dl.
  4. Rør melet ut i rømmen, og bland det i kraften under god røring.
  5. La osten smelte i og rør inn geléen. Smak sausen til med salt og pepper. Er den for tykk, kan den spes med litt melk. Juster fargen med sukkerkulør.
  6. La rypebrystene steke raskt i smør på panne. Legg dem i sausen og la dem trekke videre i ca 10 minutter.
  7. Server rypene med gode, kokte poteter eller potetmoskrustader og fristende kokte grønnsaker, f eks rosenkål blandet med stekte baconbiter.