Urtemarinert skinke med pesto

Et måltid som er enkelt å lage og som passer å spise året rundt.
Lammegryte med potetpuré Moussaka - med greske ferieminner
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
12 skive kokt skinke
1 stk rødløk
½ dl frisk kruspersille
½ dl frisk basilikum
½ dl frisk estragon
Dressing:
2 ss hvitvinseddik
½ dl hvitvin
½ dl olivenolje
3 ss kapers
salt og pepper
frisk basilikum
Tomatpesto:
125 g vellagret ost
½ dl frisk basilikum
2 ss soltørkede tomater
2 båt hvitløk
1 ts hot peppersaus
½ dl olivenolje
salt og sitronpepper
Grønn pesto:
1 dl frisk basilikum
3 båt hvitløk
1 dl pinjekjerner
½ dl olivenolje
125 g kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)
salt og sitronpepper

Fremgangsmåte

  1. Finn frem et salatfat som har litt kant.
  2. Legg skinkeskivene på.
  3. Fordel rødløk og urtene over skinken.
  4. Bland sammen dressingen og hell over. Kvern over salt og pepper, og legg på kapers.
  5. Kjør de to pestoene hver for seg i en foodprosessor eller med en stavmikser. 
  6. Pynt skinken med basilikum og server hjemmelaget pesto til.