Gratinerte grønnsaker

Lettvint og godt! Server gratinerte grønnsaker som selvstendig rett med brød til eller som tilbehør til røkt kjøtt eller fisk.
Gratinert blomkål- og brokkoliform
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 stk gulrot
1 stk blomkål lite
1 stk pastinakk
100 g sukkererter
1 stk purre
1 dl grønnsakbuljong (utblandet)
2 dl lettmelk
3 ss hvetemel
1 ts salt
5 g muskatblomme revet
1 stk egg
2 dl hvitost revet

Fremgangsmåte

  1. Rens og grovdel grønnsakene.
  2. Kok dem halvmøre i minst mulig vann.
  3. Sil kokevannet fra og ha det i en ny kasserolle.
  4. Tilsett så mye melk at det blir ca. 3 dl væske tilsammen.
  5. Visp sammen melkeblandingen og hvetemelet, og kok det opp under omrøring. La det småkoke i 2-3 minutter. Smak sausen til med salt og muskat. Visp inn egg og revet ost.
  6. Legg grønnsakene i et ildfast fat og hell sausen over grønnsakene.
  7. Gratiner retten midt i ovnen ved 200 °C i ca 20 minutter, til den er gyllen og grønnsakene gjennomkokte.
  8. Server gratinerte grønnsaker som selvstendig rett med brød til, eller som tilbehør til røkt kjøtt eller fisk.