Pizza

Enten du har en sulten familie eller skal ha vennegjengen på besøk, er kjempepizzaen akkurat passe stor når du har en frisk salat til.
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
25 g gjær
2 dl vann
1 ts salt
1 ss meierismør , smeltet
300 g hvetemel
Pizzasaus:
400 g hermetiske tomater
4 ss chilisaus
1 båt hvitløk
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
1 ts sukker
smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunkent vann, smeltet smør og salt. Rør i hvetemelet til deigen blir smidig og passe fast. La deigen heve til dobbel størrelse.

Legg deigen på bakebordet og kjevle ut en stor pizzabunn, eller del deigen i to og kjevle ut to tynne leiver.

Legg deigen på papirkledd stekeplate og dytt inn deigen litt rundt det hele, så det blir en kant. To runde pizzaer, 18 cm i diameter kan stekes på en plate.

 

Forslag til fyll:

Fyll 1200 g røkt skinke1 boks (ca 200 g) ananas i biter1 rød paprika200 g pizzaost 

Fyll 26 tomaterSalt, pepper, oregano100 g reker100 g blåskjell100 g sopp200 g pizzaost eller annen revet hvit ost

 

Fyll 33 tomater4 wienerpølser1 paprika1 boks (ca 200 g) sjampinjongsalt, pepper, oregano200 g pizzaost eller annen revet hvit ost

Fyll 450 g salamipølse1 paprika10 oliven200 g pizzaost

Bland ingrediensene i en kjele og kok til sausen er passe tykk.

Smør pizzasausen på den kjevlede deigen og velg ut hvilket fyll du vil legge oppå.

Du kan velge alle fire sortene, eller bare bruke din favorittsmak. Dryss osten jevnt over hele pizzaen og strø litt pizzakrydder på toppen. Stek pizzaen og server den straks.

Stek pizzaen i stekeovnen på 225 °C i ca 15 minutter. Dryss gjerne ruccola og god olivenolje oppå før servering.