Lakrisis med bringebær

Dette er lakriselskerens drømmeis! Bringebærene gir isene en friskhet som balanseres perfekt mot lakrisens fyldige smak.

Ispinner med brunostkaramell Strøsselis
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 6 stk
400 g gresk yoghurt
2 ss lakrissirup
1 kurv bringebær (friske eller dypfryste)

Fremgangsmåte

  1. Hell yoghurten i en bolle og bland 1 ss lakrissirup (salt eller søt) godt inn så all yoghurten blir karamellfarget. For å gjøre isen søtere kan du bruke gresk yoghurt med vaniljesmak.
  2. Tilsett en ny spiseskje med lakrissirup, denne gangen kan du prøve å ikke røre den helt inn, men lage lekre lakrisbølger i yoghurten.
  3. Fyll isformene med vekselsvis yoghurt og bringebær. Press bærene godt ut mot kanten for penest effekt.
  4. Sett isene rett i fryseren og du kan glede deg til lekker lakrisis om 4-6 timer.
Kokkens tips

Du kan også lage lakrissirup selv:

Hell 100 g sukker i en kjele og dekk det med 3 dl kaldt vann. Kok opp før du lar blandingen stå og småkoke til sukkeret er godt oppløst. Tilsett ½ lakrisstang (fra apotek eller i helsekostbutikk), og la dette stå og småkoke til massen har en tyktflytende konsistens. Hell sirupen over på en flaske og la den avkjøles på benk. Oppbevar lakrissirupen i kjøleskapet.