Strøsselis

Det er lett å begeistre med enkle yoghurtispinner når de får et dryss med mange små fargede sukkerperler. Dermed får også isen en ekstra sødme som både barn og voksne kan sette pris på.

Lakrisis med bringebær Karamellis
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 6 stk
400 g yoghurt med vanilje
strøssel i alle former og varianter

Fremgangsmåte

Kokkens tips

Til denne isvarianten har vi brukt vaniljeyoghurt, men også annen yoghurt kan fint brukes. Husk at strøsselet kommer best frem om du bruker en lys yoghurt som f.eks vanilje, sitron, banan eller lignende.

  1. Ved bruk av liggende isformer helles ønsket strøssel i isformene før du fyller på med vaniljeyoghurt. Stikk inn pinnene og strø med mere strøssel på toppen.
  2. Har du stående former kan du ha strøssel i bunnen og fylle lagvis med yoghurt og strøssel og ha ekstra strøssel på toppen.
  3. Frys ned isen i 4-6 timer før den er klar til servering.
Kokkens tips

Barn synes det er kjempegøy å få være med og lage disse isene. Ha et lite strøsselverksted hvor du heller opp strøsselrester i småboller. La barna lage sin egen blanding og helle i sin egen isform.