Kjøleskapsgrøt på pinne

Blåbær og fersken er en deilig smakskombinasjon som fungerer særdeles godt til desserter, kaker – og selvfølgelig ispinner! Ispinnene får en helt fantastisk farge av blåbærene og en ekstra dybde i smaken med ferskenyoghurten. Mettende er de også!

Proteiner på pinne Ispinner med avokado
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 6 stk
2 dl havregryn
250 g fruktyoghurt med fersken
250 g dypfryste blåbær
2 ts sitronsaft
10 g chiafrø
1 dl lettmelk (0,5 eller 0,7 % fett) (eller den melken du foretrekker)
1 ss flytende honning

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen alle ingrediensene og la dem stå i kjøleskapet i minst 4 timer – helst 8.
  2. Ta blandingen ut av kjøleskapet og kjør ingrediensene godt sammen i en blender. Ha i litt mer melk om blandingen din er for tykk til å få den godt blandet.
  3. Smak på blandingen og justér eventuelt med litt flytende honning om du synes ispinnene bør være litt søtere.
  4. Hell ispinneblandingen i formene og frys ned i 4-6 timer.
Kokkens tips

Hvis du ønsker ekstra pynt i ispinnene dine kan du ha i noen hele blåbær eller ferskenbiter. Du kan også prøve deg frem til andre smaker ved å erstatte ferskenyoghurten med andre typer yoghurt.