Blåbærmuffins

Blåbær er både sunt, godt og fulle av antioksidanter. Ha alltid noen frosne blåbær i fryseren og du tryller enkelt frem disse herlige i muffinsene.

Ingefærkake med ostekrem Suksessterte
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
125 g smør
125 g frosne eller friske blåbær
4 dl hvetemel
1 stk egg
100 g sukker
½ ts salt
3 ts bakepulver
1 ½ dl lettmelk
1 dl syrnet melk

Fremgangsmåte

  1. Smelt og avkjøl smøret.
  2. Bland bærene med ca. 1/4 del av hvetemelet, og sett dette til side.
  3. Bland resten av de tørre ingrediensene i en bolle.
  4. Pisk egg sammen med sukker, og visp inn smøret og melken. Lag en fordypning i melblandingen, og rør inn eggeblandingen. Bland deretter inn blåbærene, og rør det sammen forsiktig.
  5. Fordel røren i papirkledde muffinsformer. Fyll opp halvveis, ca. 3/4. Det beste er å bruke muffinsbrett i aluminium i tillegg til papirformene. Da holder muffinsene formen bedre. Oppskriften gir seks store muffins, eller ti små. Store muffins stekes i 15 - 20 minutter og små muffins stekes i ca. 12 minutter ved 180 °C.