Frisk sitron- og appelsinkake

By på en saftig og frisk sitruskake til kaffen. Kaken holder seg i flere dager og kan også fryses.

Engelsk julekake (Rich fruit cake) Gulrotmuffins med valnøtter
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

12
Kakebunn:
150 g romtemperert smør
250 g sukker
3 stk egg
200 g hvetemel
50 g malte mandler
1 ts bakepulver
1 ½ dl helmelk /lettmelk
½ dl frisk saft fra appelsin og sitron
1 stk appelsin
1 stk sitron
Sitronkrem:
150 g romtemperert smør
400 g melis
2 ts vaniljesukker
1 stk appelsin
1 stk sitron

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Riv skallet av appelsin og sitron og skvis ut tilsammen ca. 0,5 dl saft.
  2. Rør sukker og smør hvitt og luftig. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
  3. Tilsett 2 ss hvetemel hvis det ser ut som om blandingen klumper eller skiller seg.
  4. Bland sammen mel, malte mandler og bakepulver. Tilsett melk og sitrussaft i røren vekselvis med melblandingen.
  5. Rør til slutt inn appelsin- og sitronskall. Kle bunnen av en 20 cm springform med bakepapir og fordel røren jevnt i formen.
  6. Stek kaken i forvarmet ovn på 175 °C i 30-35 minutter. Sjekk om kaken er stekt ved å stikke en nål eller trepinne i midten av kaken. Hvis ingenting fester seg på den, er kaken ferdig.

    Sitronkrem:

  7. Visp smør luftig og hvitt med ca. 1/3 av melisen.
  8. Tilsett væsken vekselvis med vaniljesukkeret og resten av melisen under pisking.
  9. Visp smørkremen til den er luftig og lett. Riv skallet av appelsin og sitron og rør dette til slutt inn.
  10. Pynt med oppskårede skiver av f. eks. rød appelsin eller strø litt revet sjokolade over.