Gulrotkake med ostekrem

Gulrotkake er en klassiker på kakebordet og passer godt til alle anledninger. Er det din tur til å ta med kake på jobben kanskje? Da må du prøve denne!

Cappuccinokake Engelsk julekake (Rich fruit cake)
middels
En klassiker på kakebordet
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
Kakebunn:
6 stk egg
360 g sukker
150 g smør
300 g hvetemel
4 ts malt kanel
3 ts natron
2 ts vaniljesukker
330 g revet gulrot
Ostekrem:
125 g kremost naturell
60 g smør
4 dl melis
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Kakebunn: 

  1. Sett ovnen på 175 ºC
  2. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
    Kokkens tips

    Jo stivere og luftigere eggedosis er, jo luftigere blir kaken til slutt. Men, det er like viktig at man rører inn de resterende ingrediensene forsiktig, slik at man ikke slår ut luften i eggedosisen. 

  3. Smelt smøret. Avkjøl det litt før du tilsetter det i eggedosisen.
  4. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
  5. Vend forsiktig inn revet gulrot i blandingen. 
  6. Hell røren over i en langpanne (27 x 37 cm) kledd med bakepapir i bunnen.
  7. Stek kaken midt i ovnen i ca 30 minutter.

    Ostekrem: 

  8. Romtemperer smøret og visp sammen alle ingrediensene til en luftig krem. Bre ostekremen over kaken og pynt med gulrotstrimler når kaken er avkjølt.
Kokkens tips

Prøv en ny vri og server gulrotkaken med fløtekrem i stedet for ostekrem. Pisk krem, og tilsett litt kanel og revet sitronskall, og den passer perfekt til kaken.