Honningbrød

Hva med et honningbrød på lur, når det kommer uventede gjester, på tur, eller bare for kosens skyld.

Vampyrkake Saftig appelsinkake med sjokolade
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
250 g honning
4 stk egg
1 ss tørrgjær
1 ts malt nellik
250 g hvetemel
100 g hakkede mandler

Fremgangsmåte

  1. Varm honningen forsiktig så den smelter. Avkjøl den til romtemperatur.
  2. Skill eggene og visp eggedosis av eggeplommer og honning.
  3. Bland tørrgjær, nellik og mel og rør det i eggedosisen.
  4. Visp eggehvitene stive og vend dem i røren. Rør forsiktig inn hakkede mandler.
  5. Fyll røren i en godt smurt brødform og stek brødet nederst i ovnen ved 160 °C ca. 1 time, til det er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
  6. Skjær honningbrødet i skiver og spis det med smør, evt. også med ost. Skal du bruke honningbrødet som kake kan du vispe inn 1 dl sukker sammen med eggeplommene og honningen.