Ingefærkake med ostekrem

Dette er en saftig og god krydderkake med en fyldig ostekrem som kan serveres hele året rundt. Enkel og rask å lage med en steketid på bare 25 minutter.

Saftig appelsinkake med sjokolade Blåbærmuffins
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

12
2 stk egg
90 g brunt sukker
120 g lys sirup
90 g smør
2 ½ dl melk
250 g hvetemel
½ ts garam masala
1 ½ ts malt ingefær
1 ts natron
90 g kremost naturell
185 g melis
1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.
  2. Ha smør og sirup i en kjele og varm det opp forsiktig til det smelter. Tilsett melk for å avkjøle blandingen.
  3. Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring.
  4. Bland hvetemel, krydder og natron og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
  5. Hell røren over i en kakeform/liten langpanne (22 x 32 cm) med bakepapir i bunnen.
  6. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken før fyllet smøres på. 
  7. Ha kremost, melis og sitronsaft i en bolle og visp det sammen til en luftig krem. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.