Krydderkake med honning

Krydderkake er kanskje mest forbundet med jul og vinter, men denne kaken passer bra som verandakos om våren og sommeren også.

Sitronkake Mandelkake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
Kakebunn:
250 g sukker
4 stk egg
200 g smør
½ dl melk
225 g honning
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
50 g apsikat (syltet appelsinskall) (kan sløyfes)
Glasur:
200 g mørk sjokolade, 70% kakao
3 ss smør

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
  2. Smelt smøret og avkjøl litt. Varm forsiktig opp melken og honningen under omrøring til honningen blir flytende. Tilsett smøret og honningblandingen i eggedosisen.
  3. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott. Hell røren over i en langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir i bunnen.
  4. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken.

    Glasur:

  5. Ha sjokolade og smør i en kjele/ildfast bolle og smelt det forsiktig over vannbad.
  6. Stryk den varme glasuren over den avkjølte kaken.