Langpannekake med kokos og eple

En enkel langpannekake med kokos og eple. Stek den ene halvparten med mandelflak og pynt den andre med melis og sølvkuler og du får to kaker med ulikt uttrykk.

Sukkerbrød Banankake
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

8
Kakebunn:
3 dl hvetemel
3 dl sukker
100 g smør , smeltet
2 stk eple , revet
50 g kokosmasse
4 stk egg
½ ts salt
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts malt kanel
Pynt:
4 ss mandelflak
1 ss melis og sølvkuler

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Smelt smør, skrell og riv epler.
  2. Visp sammen egg og sukker og bland inn av ingrediensene i en bolle og bland alt godt sammen (bruk gjerne en foodprosessor).
  3. Hell blandingen i en bakepapirkledt langpanne på ca 30 x 40 cm.

    Pynt:

  4. Dryss mandelspon på halvparten av kaken og stek hele kaken i stekeovnen på 175 °C, ca. 1 time. Avkjøl kaken på rist.
  5. Del kaken i to like store deler, den ene siden har mandelflak, mens den andre kan du pynte med melis og sølvkuler.