Saftig appelsinkake med sjokolade

Saftig og frisk kake som passer godt til kaffen. Hva med å nyte den på tur i påskesolen?
Honningbrød Ingefærkake med ostekrem
enkel
Frisk og saftig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
Kakebunn:
400 g sukker
320 g smør
4 stk egg
skall av en appelsin
½ dl appelsinjuice
1 dl melk
320 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
50 g mørk kokesjokolade
Glasur:
125 g smør
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
½ dl appelsinsaft
100 g hvit kokesjokolade

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Romtemperer smør og egg. 
  3. Riv appelsinskall og press appelsinen for juice.
  4. Rør sukker og smør hvitt og luftig. Tilsette eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hver av dem.
  5. Bland sammen det tørre. 
  6. Tilsett væske og melblandingen vekselvis i røren. 
  7. Rør inn appelsinskall.
  8. Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel røren jevnt i formen (ca 26 x 36).
  9. Strø hakket sjokolade på toppen av røren og stek kaken midt i ovnen i 35 minutter.

Glasur: 

  1. Rør smør, melis, vaniljesukker og appelsinsaft mykt og luftig.
  2. Smelt sjokoladen i vannbad og rør den inn i fyllet. 
  3. Tilsett til slutt revet appelsinskall og dekk toppen av kaken med det lyse fyllet.
Kokkens tips

Kaken kan gjerne lages dagen før du skal servere den. Står den en natt i kjøleskapet blir den bare saftigere og bedre.