Amerikansk eplekake

17. oktober er "Den norske epledagen", og en passende anledning for å prøve ut denne kaken! (Passer selvfølgelig godt på vanlige "hverdager" også.)

Appelsinkake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
125 g meierismør
2 dl sukker
2 ts malt kanel
3 stk egg
2 stk eple
3 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
Glasur:
500 g kremost naturell
1 dl melis
1 ts vaniljesukker
Pynt:
½ stk eple
Kakebunn:

Fremgangsmåte

Kakebunn:

  1. Rør smør og sukker til det blir lett og luftig.
  2. Rør i kanel og egg - ett av gangen.
  3. Riv eplene grovt og ha det i røren. Tilsett mel og bakepulver og rør godt.
  4. Hell røren i en godt smurt kakeform, 24 cm i diameter (til en kake på 8 porsjoner) og stek kaken i ovnen på 175 °C i ca. 40 minutter.
  5. Avkjøl kaken og ta den ut av formen.

    Glasur og pynt:

  6. Bland kremost, melis og vaniljesukker godt sammen.
  7. Smør glasuren jevnt utover kaken.
  8. Del eple i båter som dyppes i sitronsaft (så blir de ikke brune). Pynt kaken med eplebåtene.