Bestemors eplekake

Hva er vel bedre enn en saftig eplekake? Denne er enkel å lage og klar til å sette inn i ovnen i løpet av en halv time.

Eksklusiv eplekake Romkake med jordbærlokk
middels
Vår mest populære kake
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
4 stk eple , syrlige
5 ss sukker
2 ss malt kanel
Røre:
200 g smør
200 g sukker
4 stk egg
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss perlesukker

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen 180 ºC.
  2. Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
  3. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
  4. Pisk smør og sukker lyst og luftig i en kjøkkenmaskin.
  5. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
  6. Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
  7. Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
  8. Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Stek kaken midt i ovnen i ca 50 minutter.
    Kokkens tips

    For å være sikker på at kaken har stått lenge nok, kan du stikke en kakepinne, trepinne eller liknende forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen når du drar den ut, er kaken ferdig.

  9. Server kaken lun med vispet kremfløte, vaniljeis eller kvarg med vaniljesmak.