Blåbærkake fra Suolovoubme

Denne kaken stammer fra Suolovoubme Fjellstue som ligger langt ut på Finnmarksvidda.

Austlid-kake Torils eplekake i langpanne
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

8
165 g meierismør
1 ½ dl helmelk
4 stk egg
320 g sukker
1 ts vaniljesukker
300 g hvetemel
3 ts bakepulver
300 g blåbær (helst friske)

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret og ha i melken. 
  2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
  3. Ha i mel og bakepulver, og rør til slutt inn smøret med melken.
  4. Hell røren i godt smurt rund kakeform på ca. 26 cm i diameter (til en kake på 8 - 10 porsjoner). Dryss på blåbærene.
  5. Stek kaken i stekeovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.

I denne kaken kan du også bruke frosne blåbær.