Bløtkake i brødform

Kommer det få gjester til kaffe? Lag bløtkaken i en brødform så blir det lettere å sette bort restene.

Rabarbramuffins
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 8 stk
2 stk egg
1 dl sukker
1 dl hvetemel
1 ss potetmel
1 ts bakepulver
1 ss vann
Fyll:
1 dl jordbærsyltetøy
2 dl jordbær
6 dl kremfløte
5 dl ferdig vaniljekrem
melk til dynking
10 stk jordbær til pynt

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. 
  2. Sikt det tørre i eggedosisen og vend forsiktig inn. Tilsett til slutt vann. 
  3. Kutt en stripe med bakepapir som dekker bunnen og kortsidene i en brødform på 1,5 liter. Hell røren i den bakepapirkledde formen. 
  4. Stek sukkerbrødet på 175 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist og ta det forsiktig ut av formen. NB! Det beste er å bake sukkerbrødet dagen før kaken skal pyntes. 

    Fyll:

  5. Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy.
  6. Del jordbær i biter. Visp 2 dl av kremfløten til luftig krem og vend inn oppkuttet jordbær. Fordel jordbærkremen jevnt utover bunnen.
  7. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør vaniljekremen utover kaken. Hvis du ønsker, kan du blande inn litt stivvispet kremfløte i vaniljekremen før den smøres utover kaken.
  8. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Visp resten av kremfløten til luftig krem og dekk toppen og rundt kanten av kaken med kremen. Bruk gjerne en sprøytepose til dette.
  9. Del jordbær i skiver og pynt kaken.