Romkake med jordbærlokk

Denne smakfulle festkaken passer perfekt på kakebordet. Sukkerbrød med romkrem, gelelokk med jordbær og kremfløte

Bløtkake i brødform
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 16 stk
Sukkerbrød:
5 stk egg
120 g sukker
100 g hvetemel
3 ss potetmel
1 ts bakepulver
Romkrem:
4 dl helmelk
120 g sukker
1 stk vaniljestang
1 ½ dl kremfløte
4 stk eggeplomme
4 ss maisstivelse (maizena)
5 dråpe romessens
Montering:
4 dl kremfløte
½ stk eggehvite
50 g marsipan
grønn konditorfarge
400 g jordbær
1/4 pk ferdigkjøpt jordbærgele

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
  3. Hell røren i kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen og stek sukkerbrødet midt i ovnen på 175 ºC i ca 35 minutter.

    Romkrem:

  4. Ha melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
  5. Rør sammen 2/3 av fløten, eggeplommene, maisenna og resten av sukkeret. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen, litt etter litt, mens du rører med en visp.
  6. Hell blandingen tilbake i kjelen, la den koke opp og småkoke i ca. 1 minutt under omrøring. Rør godt slik at kremen ikke brenner seg. Smak til kremen med romessens. Avkjøl raskt.
  7. Pisk opp kremfløten og rør halvparten forsiktig inn i den kalde romkremen.

    Montering av kaken:

  8. Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av romkremen.
  9. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover resten av romkremen. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.
  10. Tilsett litt eggehvite i marsipanen, slik at den blir så løs at den kan sprøytes. Farg den med grønn konditorfarge.
  11. Sprøyt marsipanen med en stjernetyll langs kanten av kaken. Marsipankanten skal være der for å hindre geléen i å renne ned langs kanten av kaken.
  12. Del jordbærene på langs og legg dem på kaken.
  13. Smelt forsiktig ferdiggeléen over svak varme, til den blir flytende. Avkjøl litt og hell den over jordbærene.