Sviskekake

Her har du en kake som du kan servere gjester gjennom hele julen.

Trenøttskake Eksklusiv eplekake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
100 g svisker
½ dl konjakk eller appelsinsaft
200 g meierismør
180 g sukker
3 stk egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
100 g hasselnøtter , grovhakkede

Fremgangsmåte

  1. Klipp sviskene i biter og la dem trekke i konjakk (eller evnt. appelsinsaft), gjerne natten over.
  2. Rør smør og sukker luftig, og bland inn ett egg av gangen.
  3. Tilsett mel blandet med bakepulver, hakkede hasselnøtter, og rør til slutt inn sviskene.
  4. Hell røren i en godt smurt form (bruk en form på ca. 1,5 liter til en kake til 6 - 8 porsjoner).
  5. Stek kaken i stekeovnen på 175 °C i ca. 45 minutter.
  6. Avkjøl på rist og pakk i folie eller tett plast. Oppbevar på et kjølig sted. Sviskekaken er meget holdbar.