Bladet kuvertbrød

Kuvertbrød passer ypperlig som tilbehør til middagen.

Bestemors kringle Wienerbrød eller kringle
vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
Deig:
50 g meierismør
2 ½ dl lettmelk
50 g gjær eller tilsvarende tørrgjær
1 ts salt
7 dl finbakstmel
Fyll:
1 dl meierismør
200 g gulost
1 dl friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)

Fremgangsmåte

Deig:

  1. Smelt smøret og hell over melken. Rør gjæren ut i lunken væske.
  2. Bland inn salt og mel til deigen er passe fast og "slipper bollen". La deigen heve til dobbel størrelse (ca. 30 minutter).
  3. Kjevle deigen til et rektangel på 24 x 55 cm. Skjær 6 stk 4 cm brede remser på langs.

    Fyll:

  4. Smelt smør, riv osten og hakk opp urter.
  5. Pensle deigen med smøret og dryss jevnt over ost blandet med urter.
  6. Legg 3 remser oppå hverandre og del hver "stabel" i 6 biter. Bøy hver bit, og legg dem i tredoblede og godt smurte muffinsformer. Du kan også bruke en muffinsform og legge denne i små porsjonsformer, gjerne sandkakeformer. På denne måten holder brødene fasongen bedre under heving og steking.
  7. Etterhev brødene i ca. 15 minutter, og pensle med sammenvispet egg. Stek kuvertbrødene i stekeovnen ved 225 °C i ca. 13 minutter. Avkjøl på rist.
Kokkens tips

Kuvertbrødene smaker fortreffelig til suppe eller en salat. De er fine å fryse, men bør lunkes på før servering.