Boller med appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade er fint som fyll i boller. Form deigen som en blomst og du kan servere deilige appelsinblomstboller, gjerne til påskelunsjen.

Ostekringler Kardemommekringler
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
25 g gjær
75 g smør
2 ½ dl lettmelk
½ ts salt
3 ss sukker
1 ts malt kardemomme
7 dl hvetemel
1 dl appelsinmarmelade
sammenpisket egg
perlesukker

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smør, hell i melk og varm til 37 °C. Hell i væsken over gjæren og rør den godt ut.
  2. Tilsett salt, sukker, kardemomme og nesten alt melet. Arbeid deigen med maskin eller for hånd til den blir smidig og slipper bakebollen. Dryss over litt melk, dekk til med plast, og hev deigen i ca. 30 minutter på et lunt sted.
  3. Ta deigen opp på bakebordet og elt den lett inn i deigen. Kjevle deigen ut til en stor og avlang leiv ca. 30 x 55 cm. Smør over appelsinmarmeladen. Rull sammen fra langsiden. Klipp to dype snitt fra oversiden. Hvert snitt skal være 1 cm bred. Klipp ikke helt igjennom. Ved tredje snitt klipper du helt igjennom.
  4. Legg bollene på bakepapir på stekeplate og klem ut til en "blomst". Etterhev ca. 30 minutter.
  5. Pensle med sammenpisket egg og dryss på perlesukker.
  6. Stek bollene midt i ovnen ved 250 °C i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.