Briochebrød

Brioche er et brød med fransk opprinnelse med et høyt innhold av egg og smør. Brødet er lett og luftig og smaker nydelig til suppe, salat eller til ost.

Krydret yoghurtbrød Klippekrans
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 2 stk
50 g gjær
100 g smør
3 dl lettmelk
2 stk egg
45 g sukker
600 g hvetemel
1 ts salt
1 stk egg til pensling

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjær i en bolle. Smelt smør i en kjele, ha i melk og varm det til det er lunkent. Hell væsken over gjæren og rør den ut.
  2. Tilsett sammenvispet egg. Ha i mel, sukker og salt, og elt sammen til en lett og smidig deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin, da det er mindre jobb å få en smidig deig. Hold eventuelt av noe av melet. Sett til heving under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  3. Del deigen opp i 22 like store emner som trilles til boller. Pensle to brødformer (1 ½ liter) og fordel bollene i formene. 8 boller legges i bunnen av hver form og 3 boller legges på toppen i midten av de 8 i bunnen. La heve i ca. 30 min eller til dobbel størrelse.
  4. Pensle eventuelt med egg, og stek ca. 40 min på 180 °C. Avkjøl på rist.
Kokkens tips

Servér brødet nystekt med noen gode oster. Tilbehør til dette kan gjerne være honning og tørkede frukter.