Focaccia med cheddar og hvitløk

Lett og luftig focaccia med med smak av hvitløk og cheddar. Passer perfekt til suppe eller til en pastarett.

Brød med kjernemelk Tomat- og chèvre brød
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
½ pk fersk gjær
3 dl lettmelk eller vann
1 ts salt
2 ss smør
1 ss honning
500 g hvetemel
30 g smør , romtemperert
3 båt hvitløk
150 g cheddar

Fremgangsmåte

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm opp melk eller vann til 37 °C, ha den over gjæren og rør ut.
  2. Smelt smøret og ha det sammen med salt, honning og det meste av hvetemelet over i gjærblandingen. Arbeid deigen for hånd eller i maskin til den er smidig og knapt slipper bakebollen. Tilsett mer hvetemel hvis nødvendig. Dekk deigen til med plast og la den heve i ca. 40 minutter på et lunt sted.
  3. Elt deigen sammen med litt hvetemel og trykk den ut i en smurt eller bakepapirkledd rektangulær form (ca. 25 x 35 cm).
  4. Riv eller finhakk hvitløksbåtene og rør dem inn i smøret. Smør romtemperert smør utover deigen og strø over revet cheddar.
  5. Dekk formen med plast og etterhev i ca. 20 min. Stek brødet ved 200 grader i omlag 30 minutter.