Hjerteboller

Med en pepperkakeform kan du stikke ut hjerteform på bollene og stikke ut mindre hjerter i marsipan og legge på toppen. En søt bollevariant til noen du er glad i.

Totenkringler Sammensatte vaniljeboller
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 40 stk
250 g smør
6 dl melk
100 g gjær
2 stk egg
2 dl sukker
¼ ts salt
3 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
100 g marsipan
1 stk eggehvite

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele, ta den av platen og tilsett melken. Rør om og sjekk at temperaturen er lunken.
  2. Ha det over i en bakebolle, gjerne en kjøkkenmaskin. Smuldre i gjær og tilsett egg, sukker, salt og kardemomme.
  3. Ha i hvetemel litt etter litt mens det eltes inn i deigen. Reguler mengden slik at deigen har god motstand. Dekk til med ett klede, og hev til dobbel størrelse.
  4. Kjevle den ut med lette tak til en 1 cm tykk leiv, direkte på smurt bakeplate. Stikk ut hjerter med en middelsstor pepperkakeform, pass på å gi plass for hjertene hever seg. Ta bort deigrester mellom hjertene.
  5. Kjevle så ut ekte marsipan med melis som bakemel, til 1-2 mm tykkelse. Stikk ut med en mindre hjerteform.
  6. Pensle hjertene med eggehvite som brukes for å lime dem fast i deigen. Legg dem på og sett bollene til heving i ca. 30 minutter. Stekes hjertebollene ved 225 °C på midterste rille i 10-15 minutter.