Horn med sjokoladedryss

Disse hornene er fylt med marsipan og passer godt til litt ekstra kos ved spesielle anledninger. Sjokoladestrøsselet gjør seg både som fyll og pynt på disse hornene.

Dråper med vaniljekrem og krokanstrø Sjokoladehorn
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 40 stk
300 g smør
2 dl sukker
100 g gjær
4 dl kald kremfløte
4 stk egg
15 dl hvetemel
100 g marsipan
100 g sjokoladestrøssel
1 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Rør smør og sukker lyst og porøst.
  2. Smuldre gjæren i en bolle, og rør den ut i kald fløte. Tilsett eggene til gjærblandingen og rør sammen. Rør så i blandingen av smør og sukker. Arbeid inn melet litt etter litt til en smidig og lett håndterlig deig. 
  3. Del deigen i 3 like deler, og kjevl hver del ut i en tynn, rund leiv. Del i 8 snipper. Legg en skje marsipan og en teskje sjokoladestrøssel på hver del, og rull sammen til horn. Legg dem på bakepapir, og la dem heve i ca. 1 time.
  4. Visp sammen egget og pensle hornene. Dryss over litt sjokoladestrøssel og stek dem midt i ovnen ved 250 °C i 6-8 minutter. Avkjøl hornene på rist.