Kanelboller med kvarg

Kanel gir ekstra smak til gjærbaksten, og disse giflene med kvarg er et godt alternativ til tradisjonelle kanelboller.

Havrebrød Vaniljestenger
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 35 stk
200 g smør
5 dl lettmelk
100 g gjær
2 dl kvarg naturell (f.eks Kesam) , eller vaniljekvarg
2 dl sukker
2 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
Fyll:
50 g smør
2 ss malt kanel
50 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret, og hell i melken. La det bli fingervarnt (37 grader). Smuldre gjæren i litt av væsken, og rør den ut.
  2. Bland inn alle de andre ingrediensene, tilsett så mye mel at deigen blir smidig. Arbeid den ekstra godt, i omlag 10 minutter. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok til denne jobben.
  3. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  4. Ha deigen over på en melet overflate og kjevle deigen til en rektangulær stor leiv. Ca 1,5 - 2 cm tykk.

    Fyll:

  5. Smør smeltet smør utover deigrektangelet og strø over sukker og kanel.
  6. Rull deigen samme fra den ene langsiden.
  7. Skjær dem i ca 2 cm tykke biter og legg snittflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett.
  8. Etterhev på et lunt sted i ca 30 minutter. 
  9. Pensle snurrene med egg før den settes i stekeovnen. Snurrene steks ved 200 °C midt i ovnen i ca 12 – 15 minutter. Avkjøl på rist.