Kanelfletter

Trenger du noe godt til en hyggelig anledning, er kanelfletter dekorative på kakebordet. Skal de fryses, kan du sløyfe sukkeret på toppen.

Sjokoladehorn Snurrer med pistasj- og vaniljefyll
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 35 stk
200 g smør
5 dl lettmelk
100 g gjær
2 dl kvarg naturell (f.eks Kesam) , eller vaniljekvarg
2 dl sukker
2 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
Fyll:
50 g sukker
2 ts malt kanel
Pynt:
1 dl lettmelk
20 g perlesukker

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret, og hell i melken. La det bli lunkent. Smuldre gjæren i litt av væsken, og rør den ut.
  2. Bland alt, og tilsett så mye mel at deigen blir smidig. Arbeid den ekstra godt (ca. 10 minutter).
  3. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.

    Fyll:

  4. Kjevle deigen ut i en tynn leiv, og del i tre like brede strimler.
  5. Strø på sukker og kanel. Rull deigen til 3 like lange tynne pølser. Flett disse sammen, og legg fletten på et bakepapir. Del den i passe biter.
  6. La dem etterheve i 30 minutter.
  7. Pensle med melk, og strø på litt sukker. Stek kanelflettene midt i ovnen ved 200 °C i 15-20 minutter. Avkjøl kanelflettene på rist.