Kanelsnurrer

Kjært barn har mange navn; kanelboller, kanel i svingene eller kanelsnurrer som vi har kalt de. 

Scones med tørket frukt Pizzahorn
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 20 stk
150 g smør
5 dl helmelk
1 pk gjær
1 dl sukker
2 ts malt kardemomme
850 g hvetemel
Fyll:
100 g smør
1 dl sukker
3 ss malt kanel

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele, og hell i melken.
  2. La melkeblandingen bli fingervarm (37 °C).
  3. Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.
  4. Ha i hvetemelet og elt deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok)
  5. La den heve til dobbelt størrelse.
  6. Ha deigen over på en melet overflate og kjevle deigen til en rektangulær stor leiv. Ca 1,5 - 2 cm tykk.
  7. Smør romtemperert smør utover deigrektangelet og strø over sukker og kanel.
  8. Rull deigen samme fra den ene langsiden.
  9. Skjær dem i ca 2 cm tykke biter og legg snittflaten ned på et bakepapirkledd stekebrett.
  10. Etterhev på et lunt sted i ca 30 minutter. 
  11. Pensle snurrene med egg før den settes i stekeovnen. Snurrene steks ved 200 °C midt i ovnen i ca 12 – 15 minutter. Avkjøl på rist.