Klippekrans med kanel

Klippekrans eller bladkrans som enkelte kaller den er fin å servere både til kaffen og til fest. Kransen tar seg flott ut på kakebordet. 

Skolebrød Scones med cottage cheese
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1 porsjon gir 15 stk
150 g smør
5 dl helmelk
1 pk gjær
½ ts salt
1 dl sukker
2 ts malt kardemomme
850 g hvetemel
1 stk egg
Fyll
200 g smør
1 dl sukker
3 ss malt kanel

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en kjele, og hell i melken.
  2. La melkeblandingen bli fingervarm (37 °C).
  3. Smuldre gjær i en bolle, og bland den med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.
  4. Ha i hvetemelet og elt deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok)
  5. La den heve til dobbelt størrelse.
  6. Ha deigen over på en melet overflate og kjevle deigen til en rektangulær stor leiv.

    Fyll:

  7. Smør romtemperert smør utover deigrektangelet og strø over sukker og kanel.
  8. Rull deigen samme fra den ene langsiden.
  9. Legg rullen i en ring på en bakepapirkledd stekeplate. Klipp ca 1 cm tykke snitt nesten gjennom hele rullen og legg annenhver til høyre og venstre side.
  10. Etterhev kransen på et lunt sted i ca 30 minutter. 
  11. Pensle kransen med egg før den settes i stekeovnen. Kransen steks ved 200 °C på nederste rille i ca 25 minutter. Avkjøl på rist.