Lettvint yoghurtbrød

Brødet har natron som hevemiddel og skal derfor ikke heves før det skal i ovnen. Raskt å lage og veldig godt!

Yoghurtbrød Daimboller
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
300 g hvetemel
300 g sammalt hvete, fin
2 ts bakepulver
1 ts natron
2 ss sukker
1 ts salt
1 stk egg
450 g matyoghurt
1 dl melk
70 g smør

Fremgangsmåte

  1. Bland mel, bakepulver, natron, sukker og salt i en stor bakebolle.
  2. Pisk egg og bland sammen med yoghurt, melk og smeltet smør. Tilsett til melbldningen i bakebollen og rør godt, til du får en myk, klisset deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
  3. Legg deigen på et melet bord, og elt den til den blir glatt. Form deigen til et stort rundt brød, ca. 5 cm høy.
  4. Legg brødet på bakeplaten, og skjær et kryss på toppen med en skarp kniv.
  5. Stek brødet i ovnen ved 190 ºC i ca 40 minutter til det er gyllenbrunt over det hele. Avkjøl på rist.