Pottebrød med ost

Overrask familie og venner med disse morsomme brødene. De ser flotte ut på festbordet!

Flettekringle med rosiner Grissini
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
50 g meierismør
6 dl melk
50 g gjær
1 ts salt
½ ts sukker
2 stk egg
1 kg hvetemel
150 g gulost

Fremgangsmåte

Kokkens tips

Terracottapottene må ligge i vann i minst 12 timer før bruk!

  1. Riv osten.
  2. Smelt smøret og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske.
  3. Ha i salt, sukker, egg og ost (hold av noe av osten til å drysse oppå).
  4. Elt inn mel til deigen er passe fast og "slipper" bollen. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.
  5. Ha deigen på bakebordet og del den i det antall emner du skal ha.
  6. Pensle terracottapottene med smeltet smør.
  7. Trill deigen til runde brød og trykk dem i pottene som skal være 3/4 fulle. Pensle brødene med sammenvispet egg og dryss over resten av osten.
  8. Stek deretter brødene i stekeovnen på 200 °C i 20 - 30 minutter. Når brødene virker gjennomstekte, kan det være lurt å ta dem ut av pottene og la dem få et par minutter ekstra uten pottene i stekeovnen slik at de blir svakt gylne.